Straatvoetbal - Voetbalschool Tiki Taka
straatvoetbal tiki taka

Straatvoetbal, waar is die tijd gebleven?

De school was uit…. je had net je avondeten op….het was weekend…. Wat deed je dan? Dan fietste je met je bal onder de arm van pleintje tot pleintje, totdat je er een vond waar je kon voetballen. Lang zoeken was niet nodig. Overal waren voetballertjes met maar één ding bezig. Acties maken, passeren en scoren. Dat was het straatbeeld. Het straatbeeld waarnaar
menigeen zo hevig naar terug verlangt.

En nu? Vandaag de dag? Nu moet je als voetballer lang fietsen voordat je ergens een pleintje vindt waar op straat wordt gevoetbald. De pleintjes zijn leeg of worden gebruikt als hangplek. Geen panna die meer wordt gegeven. Geen akka meer waardoor je je tegenstander het bos instuurt. Geen strijd meer om tot het uiterste te gaan en zo de overwinning te behalen.

Nee, dat is een beeld dat bijna niet meer te zien is. De bal rolt niet meer op de straat. De PlayStation, de Ipad, de smartphone doen er tegenwoordig toe bij de kinderen die vanaf 2000 geboren zijn. Waarom buiten met vrienden plezier maken en straatvoetballen terwijl je ook lekker binnen kan zitten en je vrienden spreekt via de headset of Whatsapp?


Maar waarom straatvoetballen? Waarom vinden wij straatvoetbal zo belangrijk? Om een antwoord te geven, nodigen wij u allen uit om naar het voetbal van uw zoon of dochter te gaan kijken. Vergelijk dan de techniek die u vroeger op straat zag of zelf had aangeleerd. Eén ding is dan zeker….waarom straatvoetbal zo belangrijk is, ziet u dan zelf. Straatvoetbal zorgt voor een betere techniek bij de spelers. Spelers die vroeger op straat gevoetbald hebben, kunnen een man passeren op snelheid, weten snel te handelen met de bal aan de voet en hebben een winnaarsmentaliteit.

Bij straatvoetbal komen spelers steeds weer in dezelfde situatie, namelijk: één versus één. Met de bal dicht aan de voet op snelheid afdribbelen op je tegenstander zorgt ervoor dat je iemand kan passeren. Hiervoor heb je techniek nodig en doordat de speler op straat vaak in deze situaties komt, leert de speler zich de techniek aan die ze ook in het veld voor hun club kunnen gebruiken.

Straatvoetbal zorgt ook voor een winnaarsmentaliteit. Win je de wedstrijd? Dan mag je blijven staan. Verlies je? Dan moet je eruit en mag een ander team het proberen. Dan kan het goed zijn dat het weer een half uur duurt voordat jij weer aan de beurt bent. Dit laat je uiteraard niet gebeuren en je zorgt ervoor dat jij en jouw team de overwinning pakt. Ten koste van alles.

Wat hebben Ronaldinho, Cruijff, Neymar en Mbappé gemeen? Juist ja, een enorm goede techniek. Ontwikkeld op straat.

Speel met je hart!
Team Tiki Taka

admin
april 17, 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *